JUNO Health & Wellness

Acupunctuur, fysiotherapie, manuele therapie en yoga
Wat
JUNO Health & Wellness
wie
Nikki Rowe
Waar
Tilburg e.o.

JUNO Health & Wellness centrum voor vrouwen

Juno is een Health & Wellness centrum voor vrouwen. We bieden een uniek aanbod van acupunctuur, fysiotherapie, manuele therapie, osteopathie, yoga en revalidatie diensten. Door vrouwen, voor vrouwen. Wij hebben een holistische visie op gezondheidszorg en geloven dat de mens als een geheel gezien en behandeld moet worden. Ons doel is om te zorgen dat iedere vrouw de zorg krijgt die ze nodig heeft om in elke fase van haar leven een gelukkig en gezond leven te kunnen leiden.

Bij JUNO bieden we specialistische diensten voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap:
* Fysiotherapie & Manuele therapie
o.a. rug- en bekkenpijn, stuitpijn, diastase, revalidatie na een keizersnede
* Osteopathie
o.a. gynaecologische klachten, bekkenpijn en andere lichamelijke klachten, baby’s en kinderen (denk hierbij aan slaapproblemen, spugen, buikkrampjes etc.)
* Acupunctuur
o.a. zwangerschapsmisselijkheid, vermoeidheid, “pre-birth” acupunctuur en bevalling opwekkingen, bekkenpijn en andere lichamelijke pijn klachten, angst, depressie, paniekaanvallen, stemmingswisselingen
* Yoga en Pilates
– Zwangerschapsyoga
– Postnatal-yoga en pilates (vanaf 6 weken postpartum)

Heb je interesse in een van onze diensten? Neem gerust contact met ons op, we zijn hier om je te ondersteunen en horen graag van je.

Nikki Rowe

“Every family needs a village. JUNO is here to be a part of yours.”

Voorstellen
Nikki-Rowe-JUNO-Health-Wellness-01

Hoi, mijn naam is Nikki Rowe. Ik ben fysiotherapeut, manueel therapeut, acupuncturist, yoga docent en de oprichter van JUNO Health & Wellness. Ik kom oorspronkelijk uit Engeland, maar in 2014 volgde ik mijn hart en grote liefde naar Nederland! Sindsdien wonen we heel gelukkig samen met ons zoontje in Tilburg.

Mijn liefde voor het werken met vrouwen tijdens en na de zwangerschap is als eerste ontstaan tijdens mijn eerste baan als fysiotherapeut in een ziekenhuis, waar ik 2 jaar op de gynaecologie en neonatale afdelingen heb gewerkt. Ik vond het zo bijzonder om deel uit te mogen maken van de magische reis van een vrouw naar het moederschap.

Al vroeg in mijn carrière als fysiotherapeut werd ik ook als “westers medisch acupuncturist” opgeleid, en ik begon acupunctuur technieken toe te passen in mijn behandeling van mensen met pijnklachten. Al snel merkte ik dat de beste resultaten werden behaald door westerse met oosterse technieken te combineren; een integratieve aanpak. Later ben ik ook Traditionele Chinese acupunctuur gaan studeren en hierin ben ik me verder gaan specialiseren binnen de gynaecologie (denk hieraan pre- en postpartum behandelingen, menstruatieklachten, cyclusregulatie, fertiliteitsproblemen). Door in alle twee werelden te werken (zowel westers medisch als oosters/ alternatieve zorg) heb ik gezien hoe de twee behandelmethodes elkaar heel goed kunnen aanvullen. Vanuit hier ontstaat mijn passie en visie voor een integratief zorgaanbod.

In februari 2019 ben ik van mijn lieve zoon bevallen. De bevalling zelf en de periode daarna was voor mij een zeer turbulente maar ook prachtige en transformationele tijd. Na de bevalling, had ik hulp nodig. Dat voelde ik meteen …. I needed a village! Ik had hulp nodig om weer verbinding te maken met mijn (nieuwe) lijf, om te herstellen en te revalideren. Ik had hulp nodig om mijn ervaringen te verwerken. Ik had hulp en ondersteuning nodig in mijn nieuwe rol als mama. Ik had hulp nodig om de rust weer in mijn hoofd en mijn lijf te vinden. Ik had hulp nodig om mijn energie weer op te bouwen. I needed a village … maar ik moest heel hard zoeken om mijn “village” te vinden. Geïnspireerd door de uitdagingen van mijn eigen ervaring als nieuwe mama, heb ik in 2020 JUNO opgericht. Bij JUNO ondersteunen we vrouwen en gezinnen tijdens hun reis van vruchtbaarheid, zwangerschap, geboorte en ouderschap dmv deskundige en integratieve gezondheidszorg. Wij zijn hier om deel van jullie “village” te zijn.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Nikki Rowe

Blog

Lees het meest recente blog van Nikki Rowe

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

JUNO Health & Wellness