Praktijk Bruijsent

Geboorte in Kaart en SOS kinderen en emoties
Wat
Praktijk Bruijsent
wie
Anke Bruijstens
Waar
Zuid-oost-Brabant en noord-midden Limburg

Praktijk Bruijsent; de eerste 1000 dagen zijn de blauwdruk van je leven

De start van een mensenleven begint al in de buik van jouw moeder. Hoe de zwangerschap, bevalling en geboorte zijn gegaan, maakt wie jij nu bent en wat jij nu doet. Het vormt de basis voor het gevoel van eigenwaarde, veiligheid, verbondenheid en het bepaalt (mede) hoe je omgaat met uitdagingen in het leven.

Op een bijzondere en unieke manier gaan wij opzoek naar waar het gedrag jouw baby/kind vandaan komt en wat nu daadwerkelijk hun behoeftes zijn. Kortom jouw baby/kind beter begrijpen en te helpen in zijn behoeftes.

Jij bent GOUD waard!

Anke Bruijstens

“Bewustwording is de eerste stap naar verandering!”

Voorstellen
Anke-bruijstens

Mijn naam is Anke Bruijstens en ik ben moeder van 3 kinderen (1 meisje en 2 jongens) en woon samen met mijn man in het mooiste dorp van Noord Brabant.

Mijn kinderen hebben me geïnspireerd om te doen wat ik nu doe. De zwangerschappen, bevallingen en de emoties waren zo verschillend. En dat is dan ook terug te zien bij mijn kinderen. Nu weet ik dat de zwangerschap en geboorte voor blijvende imprints zorgen, snap ik beter hun gedrag en kan ik beter aansluiten bij hun behoeften.

Al vanaf jonge leeftijd wist ik dat ik wilde werken met kinderen en heb ik de opleiding tot leerkracht basisonderwijs gevolgd. Na enkele jaren te hebben gewerkt in het onderwijs, heb ik de overstap gemaakt om te gaan werken als gastouder in mijn eigen huis. Waar ik opvang bood aan baby’s, dreumessen en peuters. Omdat alle kinderen verschillend zijn, andere gedrag vertonen en andere behoeften hebben. Ik wilde graag het allerbeste uit een kind halen en het kind helpen in zijn/haar behoeftes. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in Kinderen & Emoties en heb ik de training Geboorte in Kaart gevolgd. Met al deze kennis wil ik jullie graag helpen om ook jouw kind of jezelf beter te begrijpen.

Ons gedrag komt voort uit onze ervaringen. Deze ervaringen hebben we opgedaan tijdens de eerste 1000 dagen van ons leven. (aanstaande) ouders nodig ik dan ook graag uit om verder te gaan kijken dan alleen het gedrag. Wat zijn onze emoties en behoeften, maar ook de behoeften en emoties van de kinderen. Hoe kunnen we inspelen op hun behoeften.

Samen verder kijken dan alleen het gedrag!

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Anke Bruijstens

Blog

Lees het meest recente blog van Anke Bruijstens

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht