Praktijk voor Kracht en Vertrouwen

Begeleiding bij zwangerschap, na de geboorte en bij verlies
Wat
Praktijk voor Kracht en Vertrouwen
wie
Renate Rotteveel
Waar
Den Haag e.o.

Ik ondersteun jou in het vinden van kracht en vertrouwen in jezelf

De reis naar het moederschap is een life changing event. Ik begeleid je graag in deze reis naar het moederschap. Bij mij kan je terecht voor verschillende1 op 1 trajecten op het gebied van kinderwens, zwangerschap, geboorte(trauma), moederschap en verlies van je kindje. We gaan samen aan de slag en werken vanuit jouw gevoelsleven. Bewustwording, zelfvertrouwen en jouw emotionele gezondheid staan centraal.
Ik bied ook waardevolle workshops en cursussen aan. Denk maar aan een zwangerschapscursus, een workshop op het gebied van ontspanning, als je meer wilt weten over de ziekenhuisbevalling en wat daar allemaal mogelijk is, maar ook als je bijvoorbeeld angstig bent voor de bevalling. Dit allemaal in kleine groepjes van maximaal 4-5 moeders (to be). De individuele trajecten en workshops kunnen zowel fysiek als online plaatsvinden.

Ik hecht veel waarde aan een warme, gezellige en ontspannen sfeer waar iedereen zichzelf mag zijn. Bij mij kan je terecht voor open, warme gesprekken en is er de mogelijkheid tot laagdrempelig contact via Whats-app. Moeders verdienen het ook om centraal te staan!

Renate Rotteveel

“Geef aandacht aan jezelf, dan groeit de rest vanzelf”

Voorstellen
Praktijk voor Kracht en Vertrouwen

Ik ben Renate, al jaren getrouwd met Thibaut en moeder van 2 prachtige unieke tieners.
Ruim 20 jaar geleden ben ik mijn loopbaan begonnen als verpleegkundige in het ziekenhuis en sinds 2010 werk ik als gespecialiseerd verpleegkundige op de Verloskunde. In de afgelopen jaren zag ik dat (aanstaande) moeders steeds minder vertrouwen in zichzelf kregen, zich nauwelijks voorbereidde en/of niet meer in verbinding met hun lijf stonden op het moment van bevallen. Ik wilde hier verandering in brengen en volgde de opleidingen van geboortetrauma consulent en traumapreventie coach bij ‘De Geboortespecialist’ en het ‘Landelijk Zobevalik Centrum voor Geboorte en Trauma’. Ook heb ik een specialisatie gevolgd op het gebied van verlies in de zwangerschap en heb ik mij meer verdiept in emotioneel lichaamswerk.
In deze maatschappij zitten we veel meer in ons hoofd en wat er allemaal moet, kan en verwacht wordt. Maar het brein kan niet functioneren zonder de signalen van het lichaam. Dus mag daar meer de focus op, aandacht voor het emotionele welzijn van de (aanstaande) moeder.

Het moederschap is 1 grote persoonlijke ontwikkeling. We zijn als moeder zo gericht op de ander, dat we onszelf vaak vergeten. Jarenlang deed ik wat de omgeving vroeg en adviseerde, maar nooit stond ik stil bij mezelf. De afgelopen jaren heb ik veel in mijn eigen groei geïnvesteerd en dat heeft me zoveel gebracht! Het durven aangaan van alle gevoelens die je ervaart in combinatie met het hectische, veeleisende brein wat wij hebben. Het is belangrijk dat die 2 systemen (lichaam en brein) in balans zijn en dat heb je zelf in de hand. Ik help vrouwen graag in het vinden van hun eigen weg. De empowerment die je voelt bij de stappen die je maakt, dat is toch geweldig! Lieve vrouw, durf de stappen voor jezelf te zetten en weet dat ik je daarbij graag wilt begeleiden.

Lieve groet,
Renate

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Renate Rotteveel

Blog

Lees het meest recente blog van Renate Rotteveel

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht