Dunstan Babytaal Nederland

Vind een trainer
Wat
Dunstan Babytaal Nederland
Waar
Heel Nederland en online

Dunstan Babytaal; leer de vijf geluidjes van je baby herkennen, handel ernaar en geniet van een blije baby!

In de cursus Dunstan Babytaal wordt uitgelegd hoe de vijf babygeluiden van honger, vermoeidheid, een vastzittende boertje, buikkrampje en ongemak klinken. Tijdens deze cursus worden filmpjes gedeeld met voorbeelden van verschillende baby’s die de geluiden maken. Verder worden er handige tips gegeven wanneer een baby een vastzittend boertje of darmkrampjes heeft. Een must voor iedere aanstaande of ouder van een pasgeboren of jonge baby!

Bregje Hamelynck

oprichter Dunstan babytaal Nederland

“Dit kan het leven veranderen van miljoenen ouders met slaapgebrek!”

Ontmoet de trainers aangesloten bij Het Geboorte Event

Dunstan Babytaal heeft door het hele land ongeveer 40 trainers. Hieronder vind je de trainers die ook zijn aangesloten bij Het Geboorte Event met hun eigen praktijk. 

Petra-koolen

Petra Koolen

Samen in Groei

Goirle | Noord-Brabant

Ik leer jou als ouder je baby beter te begrijpen. Een fijne start samen met je baby, dat gun ik iedere ouder. Daarom heb ik me verdiept in het coachen van ouders met een baby. Ik heb vele praktische tools die ik kan inzetten en die jou als ouder helpen om je baby beter te begrijpen. Hierbij ben jij als ouder heel belangrijk, dus ik ben er ook voor jou! Is jullie kindje nog niet geboren, dan zijn de Welkom Baby! workshop, of de cursus Dunstan Babytaal aan te raden. Lopen jullie ergens tegenaan in jullie gezin, dan kan ik jullie helpen als slaapcoach of babycoach.

Sharon Dirksen

SharCare

Harderwijk | Gelderland

Ik bied met SharCare cursussen Babymassage waarmee ik je in een aantal lessen leer hoe je jouw baby kan masseren van top tot teen.
Met de lessen Dunstan Babytaal leer ik zowel papa’s als mama’s tijdens de zwangerschap hun baby te begrijpen zodra hij/zij geboren is.
Met bevallingsverlofzorg bied ik een steuntje in de rug ná de kraamweek zodat je ook dan nog op een laagdrempelige manier tips en trucs kan ontvangen, een luisterend oor, een professional die met je mee denkt.

Sharon Dirksen
Mandy-Gast

Mandy Gast

Caresse Babyspa

Eindhoven | Noord-Brabant
Bij Caresse Babyspa genieten baby’s van een heerlijke ontspanningssessie naar keuze in een ‘jungle chique’ en rustgevende ruimte.
Versterk jullie band door middel van een babymassage waarbij je baby zich heerlijk kan ontspannen en waarbij tegelijkertijd de doorbloeding en zintuigen worden gestimuleerd. 
Mandy is docent babymassage, Dunstan Babytaal trainer, heeft haar EHBO diploma en volgde diverse cursussen en trainingen op het gebied van anatomie & fysiologie. Mandy is tevens bestuurslid bij Dunstan Babytaal Nederland en levert daarnaaast ook een actieve bijdrage in een werkgroep voor hydrotherapie bij baby’s.

Ilse van der Velden

Babypraktijk Ilse

Veldhoven | Noord-Brabant

Babypraktijk Ilse is gespecialiseerd in Babyspa, Babymassage en Babytaal en heeft een kwaliteitscertificaat van Babyspa Netwerk voor de babyspa.

Je wordt op een professionele manier begeleid tijdens je komst naar de praktijk. Babypraktijk Ilse is kleinschalig, intiem en inmiddels na 17 jaar een begrip in babyland. Daardoor weet je dat er kennis aanwezig is, er voldoende bijscholingen gevolgd worden en dat er controle is in kwaliteit van bijvoorbeeld het water in de spa.

foto ilse kopie
Karen-albers

Karen Albers-Jansen

Nieuw Begin Oudercoaching

Arnhem, Nijmegen | Gelderland
Ik bied ondersteuning tijdens de eerste 1000 dagen en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Via cursussen zoals de Dunstan Babytaal Methode of tijdens een individueel coachingstraject. Ik kan bij mensen thuis, telefonisch of online helpen met vragen of twijfels over de hechtingsrelatie, maar ook over onderwerpen zoals huilen, voeding, slapen etc. kan je bij mij terecht.

Vicky van Loe

GeeVeeL

Zoetermeer | Zuid-Holland

Al jaren geef ik cursussen en trainingen EHBO, waaronder uiteraard ook Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen en Baby- en kinderreanimatie (PBLS). In een workshop Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen leer je hoe je moet handelen bij de meest voorkomende ongevallen.
Daarnaast geef ik tegenwoordig ook cursussen Baby- en Kindergebaren en Dunstan Babytaal. Beide zijn gericht op het communiceren met je kindje voordat deze kan praten. Baby’s hebben een universele (baby)taal, die iedereen kan leren en waardoor je vanaf dag 1 de basisbehoeftes van je baby kunt begrijpen. Met Babygebaren geef je jouw kindje (6m+) een stem voordat deze kan praten en voorkom je veel frustratie (bij jullie allebei!).

Vicky-van-Loe-GeeVeel
Melanie-bulte-profiel

Melanie Bulte

Puur Geluk ZL

Zuid-Limburg
Puur Geluk is ontstaan vanuit de gedachte om (aanstaande) ouders liefdevol te willen ondersteunen en in hun kracht te zetten. Deze fase in je leven verdient net dat beetje extra zorg en aandacht waarbij jullie als gezin centraal staan. Mijn doel is om ouder en kind dichter bij elkaar te brengen zodat er vertrouwd en liefdevol ouderschap kan ontstaan. Het dragen van je kindje en het leren begrijpen van de 5 reflexen van je baby is een ontzettend goede start voor jullie hechting.
Ervaringen

Stuur een bericht

Introductie voor professionals

Ben jij een professional die werkt met pasgeboren en jonge baby’s?

De Basisopleiding Dunstan Babytaal helpt jou om deze doelgroep nog beter en sneller te begrijpen. De opleiding geeft namelijk zeer specifieke informatie over de reflexgeluiden van zuigelingen waardoor je als professional snel kunt achterhalen welke behoefte een baby aangeeft en wat je kunt doen om de baby vervolgens te helpen. Bovendien is het een methode die in korte tijd goed is over te dragen aan ouders. De ouders krijgen daardoor meer zelfvertrouwen in hun capaciteiten als verzorgers van een pasgeboren baby. Een praktijk of zorginstelling kan met Dunstan Babytaal een extra toegevoegde waarde bieden aan haar cliënten. 

De Basisopleiding Dunstan Babytaal bestaat uit twee online bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is gericht op het aanleren van de vijf geluiden, de tweede bijeenkomst is gericht op het toepassen van Dunstan Babytaal in de eigen werkzaamheden als babyprofessional. Tussen de twee bijeenkomsten zit twee maanden tijd waarin de Babytaal in de praktijk wordt geoefend. Deelnemers ontvangen een online Cursusboek, toegang tot de online cursus Dunstan Babytaal voor Ouders en een presentatiemap met leskaarten voor het overdragen van Dunstan Babytaal aan ouders. Toetsing maakt onderdeel uit van de opleiding. De geschatte studiebelasting is 20 uur. 

Na afronding van de opleiding ontvangen de deelnemers het certificaat Dunstan Babytaal voor Professionals. Als gecertificeerd Dunstan Babytaal Professional kan je Dunstan Babytaal goed toepassen in jouw eigen werksitatuatie zoals in de verpleging van jonge baby’s of in de kinderopvang. Daarnaast kan je de Babytaal ook overdragen aan ouders in één-op-één situaties tijdens jouw werk. In verschillende werkvelden wordt de Babytaal al volop ingezet om ouders te ondersteunen door de volgende professionals:

Kraamzorgmedewerker, verloskundigen, kinder- en neonatologieverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen, psychologen, consultatiebureauarts, kinderfysiotherapeut, medisch pedagogisch zorgverlener, prelogopedist, lactatiekundige, gastouder of pedagogisch medewerker bij een kinderopvangorganisatie en meer. Mocht je ook (groeps)cursussen willen aanbieden aan (aanstaande) ouders, dan is er de aanvullende module om Dunstan Babytaal Trainer te worden.

Wat
Basisopleiding Dunstan Babytaal
Waar
Online
Duur
2 maanden
kosten
250 euro
Ervaringen van andere trainers
Contact

Dunstan Babytaal Nederland